Leidinggeven

Effectief aansturen

Wat kan je doen als leidinggevende om de effectiviteit van je mensen te vergroten? Wat is er nodig om behalve functionerende mensen ook een samenwerkend team te hebben?

Goed leiderschap begint met goede communicatie. En communicatie is een tweerichtingsverkeer.
Goed leidinggeven houdt in tactisch communiceren, strategisch handelen en invloed uitoefenen op een positieve en oplossingsgerichte manier.

Je bent leidinggevende en je wilt je medewerkers op een plezierige maar effectieve manier aansturen. Luisteren en de juiste vragen stellen zijn onmisbare competenties om te weten hoe je elke medewerker kan inspireren zo goed mogelijk te presteren. Tactisch communiceren, feedback en verbinden is nodig om van je medewerkers een team te maken.
Gun jezelf een helicopterview door samen met een coach naar je situatie te kijken en uit te vinden hoe je beter kunt communiceren; tactisch, inspirerend, motiverend, overtuigend en verbindend.

Vocaluse biedt zowel individuele coaching als leiderschapstraining in een groep.

leiden

Bij individuele coaching staat jouw persoonlijke vraag centraal. Het opstellen van een plan van aanpak geeft richting aan het vergroten en verbeteren van je communicatie en interactie met je medewerkers.

Oplossinggericht
Zowel coaching als intervisie geeft je meer invloed op je werkomgeving en je carrière. Je krijgt beter zicht op het speelveld van de werkvloer. En tevens brengt het je meer begrip voor gedrag en de drijfveren van je collega’s, je baas of je personeel.
Beter contact met anderen en directe, duidelijke communicatie zorgt voor minder kans op misvattingen. Resultaatgericht werken en op een positieve manier sturen, leveren daarnaast verhoogd werkplezier op.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden vrijblijvend contact op.