Presenteren

Overtuigend spreken en indrukwekkend presenteren

Voor je werk moet je regelmatig een presentatie houden en je

– bent best gespannen en je ziet er tegen op
– merkt dat de voorbereiding je meer tijd kost dan je zou willen
– ademhaling zit hoog, je stem trilt, je zweet
– hoort dat de presentatie korter en meer gestructureerd kan

Kort gezegd, je wil graag zelfverzekerder en overtuigender presenteren. Een goede presentatie neerzetten vraagt wat van een spreker. Of het nu om een presentatie gaat tijdens een overleg, een bijeenkomst of voor een grote zaal, het gaat er in alle gevallen om dat zowel jij als je verhaal goed overkomt.

In een presentatietraining Vocaluse (individueel of in groepsverband) worden alle belangrijke presentatievaardigheden aangepakt. Er is aandacht voor de inhoudelijke en verbale kant, als voor de non-verbale, fysieke en expressieve kant van presenteren.

 • Leren presenteren begint met een goede voorbereiding. Samen met de coach ga je actief werken aan je persoonlijke presentatie. Met als doel dat je presentatie de juiste impact heeft, je verhaal indruk maakt en je publiek zal luisteren.
 • Je leert ontspannen presenteren, overtuigend overkomen en gezond, boeiend en congruent spreken.
 • Je leert een duidelijk, gestructureerd en inhoudelijk ’to the point’ je verhaal vertellen.
 • Je krijgt inzicht in de fysieke en expressieve factoren in presenteren en communiceren. De coach besteedt op een actieve wijze aandacht aan alle aspecten die een rol spelen in de verbale en de non-verbale communicatie.
  Zoals:
 • Hoe zeg je het? Zichtbaar en hoorbaar, gezond en aangenaam spreken: in stemgebruik, stemvolume, spreektempo, ademhaling, verstaanbaarheid, intonatie, oogcontact, spierspanning, expressie  en lichaamstaal
 • Aan wie vertel je het? Inleven in de doelgroep: contact maken, verbinding en interactie, overtuigingskracht, inspireren, aansluiten en meenemen
 • Wat wil je vertellen? En waarom? Inhoud, doel, opbouw, vorm en structuur maken samen je verhaal; logisch, duidelijk, bondig en boeiend.Vocaluse leert je pitchen en een persoonlijke speech houden. De trainer laat je ervaren hoe je Storytelling zou kunnen toepassen in je presentaties. Door je verhaal op een sterke, pakkende en persoonlijke manier te presenteren komt de inhoud van je verhaal goed over.
  Je leert een verhaal zo op te bouwen, dat zij volledig bij jou past en goed aansluit bij je doelgroep.

Na een training of coachingtraject van Vocaluse kun je presenteren. Je kunt contact maken met je publiek en je weet ze te verleiden en motiveren.  Je zet een effectieve en inspirerende presentatie neer en vertelt een duidelijk verhaal. Ontspannen en zelfverzekerd.