Netwerken

Netwerken met succes

Netwerken is iets dat we de hele dag doen, zonder dat we daar bewust mee bezig zijn; jij weet een restaurant in Valkenswaard, ik ken iemand die geweldig schoonmaakt…

Hoe klinkt jij als je op een feestje over je werk praat? Wat is je huidige netwerk? Hoe kun je dat uitbreiden? Hoe bouw je een kwalitatief goed netwerk op? En hoe onderhoud je dat? Dit kan je leren!

Wat levert een goed netwerk je op? Een netwerk kan kennis, steun, ontwikkeling en toegang tot nieuwe kringen en werk brengen. Het levert je zowel professioneel als persoonlijk veel op.

Netwerken in de professionele sfeer is belangrijk voor alle ondernemers. Maar ook van professionals in dienstverband wordt dit steeds meer verwacht.
Steeds meer sectoren verwachten meer van hun werknemers en het kunnen opbouwen en onderhouden van een netwerk hoort daarbij. Zeker in deze tijd is het enorm belangrijk positief te communiceren en zichtbaar te zijn. Dat je jezelf op een goede manier profileert, zowel persoonlijk (offline) als op Social media (online).

In een training Netwerken & profileren komen alle factoren aan bod die van belang zijn om een goed netwerk op te kunnen bouwen. Er wordt gewerkt aan zowel de verbale als de non-verbale aspecten van communiceren:
– lichaamstaal, handdruk, werkelijk contact
– iemand aanspreken, het eerste contact; hoe, wat, waarom en wanneer
– inbreken in een al lopend gesprek, respectvol en beleefd
– pitchen, tot een gesprek komen.
Maar ook het onderhouden van relaties is van belang, zowel van nieuwe als van bestaande relaties.

Netwerken vraagt om een actieve houding, om initiatief nemen en proactief zijn. Netwerken is investeren in de toekomst; relaties opbouwen, interesse tonen en iets doen zonder er meteen iets voor terug te verwachten.

zeg