Overtuigend presenteren

Ontspannen overtuigen

Je bent professional en voor je werk moet je regelmatig een presentatie houden. Bij een overlegsituatie of voor een zaal met mensen.
Vaak hangt hier wel wat van af,  dus je wil het wel goed doen. Je wilt overtuigend overkomen, ontspannen spreken en een sterk verhaal neerzetten waar je luisterend publiek wat aan heeft.

Een goede presentatie neerzetten vraagt wat van een spreker. Je wilt zowel inhoudelijk als persoonlijk goed overkomen en een goede indruk achterlaten. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Een presentatietraining of individuele coaching van Vocaluse kan je hierbij helpen.

In de training Overtuigend Presenteren & Indrukwekkend Spreken komen alle aspecten aanbod die de woorden in de titel al beloven: je leert op een actieve manier hoe je overtuigend en indrukwekkend kan spreken en presenteren, op een manier die bij jou past.

Je gaat veel oefenen in presenteren, leren door te doen. Je krijgt persoonlijke feedback van de trainer op zowel de verbale als de non-verbale kant van je communicatie, als op de inhoud en de structuur van je verhaal.  Alle kanten worden belicht, en je krijgt extra oefening en feedback op die punten die voor jou van toepassing zijn.

Je krijgt inzicht in de fysieke en expressieve factoren van je communicatie en presentatie door aandacht te besteden aan:

  • Hoe zeg je het? Zichtbaar en hoorbaar: Stemgebruik, stemvolume, articulatie, ademhaling, intonatie,  spreeksnelheid,  adempauzes, lichaamshouding, spierspanning, bewegingen, mimiek, oogcontact
  • Aan wie vertel je het? In leven in de doelgroep: contact maken met je publiek, verbinding en interactie, overtuigingskracht, aansluiten en meenemen
  • Wat wil je vertellen? Inhoud, doel, opbouw, vorm en structuur van je presentatie.

Een presentatietraining van Vocaluse betekent maatwerk; kleine groepen, persoonlijke aandacht en veel oefenen in presenteren in verschillende spreeksituaties. Je leert hoe je indrukwekkend en overtuigend kunt spreken, presenteren en jezelf kan profileren.
Soms worden video-opnamen gemaakt van je presentaties, zodat je jezelf terug kan zien. Dit werkt vaak heel verhelderend.

Centraal staat: leren door te doen, persoonlijke feedback, praktische en creatieve oefeningen, een open en positieve sfeer.

Onderdelen die aanbod komen zijn tevens:

  • Pitchen; kort en krachtig jezelf neer kunnen zetten in contact met de ander
  • Speechen; persoonlijk, kort en positief iemand kunnen toespreken
  • Het gebruik van Storytelling; een persoonlijk verhaal dat mensen/klanten raakt en dat verbinding tot stand brengt.