Storytelling

Storytelling, verhaal met een ziel

Je moet een presentatie houden en je wilt met je verhaal binnenkomen, vertrouwen wekken en impact creëren.  Storytelling is een vorm die hierbij heel goed kan werken.

Storytelling betekent een persoonlijk verhaal vertellen dat mensen raakt en dat verbinding tot stand brengt. De kracht van een goed verhaal is groot; het heeft een langdurig en nawerkend effect.

Storytelling kan gebruikt worden in een presentatie, in een speech of een pitch,  maar ook in een netwerkgesprek. Je kan je visie hierin verwerken, een toekomstdroom schetsen, een wens of dankbaarheid uitspreken. Zolang het maar echt is, persoonlijk en authentiek.

Met strategische Storytelling kun je je effectiviteit als leidinggevende of directeur aanzienlijk verbeteren. Met een sterk en persoonlijk (bedrijfs-)verhaal maak je verbinding, kan je je medewerkers raken. Deze emoties brengen je medewerkers of klanten in beweging; ze komen tot actie. Precies wat je wil.

Goede leiders hebben een goed verhaal. Maar wat is een goed verhaal? Vocaluse leert je wat Storytelling is, hoe je een goed persoonlijk verhaal opbouwt en waar en hoe je deze kan inzetten. De inhoud en vorm van je verhaal is telkens anders; deze verandert mee met uw gesprekspartner(s) en met uw doel van het gesprek.

Met Storytelling bereik je een verdubbeling van je communicatieve impact:

  1. het ontwikkelen van een strategisch storytelling; vanuit achtergrond, passie en visie naar een sterk persoonlijk verhaal
  2. het uitdragen van je verhaal; boeiend, overtuigend en indrukwekkend presenteren vanuit jezelf, aangepast aan je doelgroep

Bij Vocaluse leer je hoe je op jouw manier je verhaal het beste kunt overbrengen. Met als doel: verbinding creëren met je medewerkers, met je klanten, met je relaties.